BD Jobs GOVT JOB

Bangladesh Army officer Job Circular 2021

Spread the love

In the Bangladesh Army, some manpower will be recruited for the post of ‘Junior Commissioned Officer (Army officer Job)’ in the Army Education Corps. Those who are interested in applying for this appointment can apply by October 25.

Newly recruited to the Army Corps. Apply here if you think you are fit for the Army officer Job. Read all the conditions here before applying.

Name of the organization: Bangladesh Army.
Core: Army Corps.
Name of position: Junior Commissioned Officer (Warrant Officer).
Educational Qualification: BA / BSc / B.Com / Bachelor / Equivalent
Educational Skills: Minimum CGPA 2.00 out of 4.00 in exams and a minimum GPA of 3.00 out of 5.00 in SSC and HSC / equivalent exams.



Additional experience: Degree /diploma/teaching experience in education training.

Body composition: Height 5 feet 6 inches, weight should be 49.90 kg. The chest measures 30 inches, and the bulge is 32 inches.

Age of the applicant: 20-26 years on March 14, 2020.
Candidate Type: Male only.
Marital Status: Only unmarried people can apply.
Health examination: Must be healthy and fit.
Swimming: Must know, how to swim?

Army officer Job Circular

Proper rules of application: Interested candidates can apply online through the Army officer Job website www.army.teletalk.com.bd.

Application deadline: October 25, 2020.

Take a look at the list of names of all the districts, attendance, and schedule from the list of pictures below.

বাংলাদেশ সেনাবাহিনী চাকরির প্রশ্ন ও সমাধান:

1. Q: What is the forefront of the Bangladesh Army?
Answer: East Bengal Regiment.

2. Q: What is the name of the first commander of Bangladesh?
Answer: General MAG Osmani.

3. Q: What is the first general name promoted in Bangladesh Army?
Answer: General MAG Osmani.

4. Q: Who is the founder of the East Bengal Regiment?
Answer: Major Gani.

5. Q: Where is the headquarters of the Bangladesh Army?
Answer: In Dhaka.

6. When the fourth generation “tank” in the Bangladesh army?
Answer: In 2012.

7. Q: What is the symbol of the Bangladesh Army?
Answer: Two swords of cross-marked swords and on top of the national flower Shapla.

8. Q: What is the slogan of the Bangladesh Army?
Answer: Aamaras, in peace, peace in peace, and all the people of the country.

9. Q: What is the head of the Bangladesh Army head?
Answer: General.

10. Question: Who is the first female brigadier of the Bangladesh Army?
Answer: Suraiya Begum.

About the author

ispa nur

Leave a Comment

15 − 14 =