GOVT JOB

Bangladesh Post Office Job Circular 2020-2021

Bangladesh Post Office Job circular 2020-2021 Published. (বাংলাদেশ ডাক অধিদপ্তরে নিয়োগ বিজ্ঞপ্তি)

Bangladesh Post Office (Postal Department) has published the job circular. A total of 10 people will be scheduled for the post of ‘Deputy Assistant Engineer (Civil)’. Both women and men will be recruited. Interested eligible candidates can apply today.

Name of the organization: Bangladesh Post Office.



Position Name: Deputy Assistant Engineer (Civil).
Job type: Government job.
Candidate Type: Female-Male.
Age:
Salary-scale: national salary scale-2015 will be 27,100 / -taka.
Educational Qualifications:
Application Fee: 500 Taka must submit for application.



Post Office Job circular

Post Office Job circular




Application Process: Interested candidates should apply at the address mentioned in the circular.
Last date: You can apply till January 7, 2021.
Source: www.bdpost.gov.bd

Information of Bangladesh Postal Department: (ডাক অধিদপ্তর চাকরির তথ্য)

Bangladesh Postal Department is a department of the Ministry of Information Technology. This ministry formulates the policies of two departments.

Headquarters: Dhaka Bangladesh.
Director-General: Naib Delwar Hossain.

bd govt job candidates need to know. The services of Bangladesh Postal Department. Provides domestic and international postal services, transportation and delivery, registration services, value payable, insurance services, parcel services, registered newspapers, book post, money order services, job application services, and e-post services.


বাংলাদেশ ডাক অধিদপ্তরের পরীক্ষার প্রশ্ন ও সমাধান

1. When did Bangladesh become a member of the World Postal Organization?
Answer: February 8, 1973.

2.What is ‘Philately’?
Answer: The science of stamp collection and study.

3. What is the name of the only academy of the postal department in Bangladesh?
Answer: Postal Academy.

4. Where is the Postal Academy located?
Answer: Rajshahi.

5. Where is the Bangladesh Post Office Museum located?
Answer: In Dhaka GPO.

6. Bangladesh has no postal communication with any country in the world?
Answer: Israel.

7.Which is the first earth satellite station in Bangladesh?
Answer: Betbunia earth satellite station.

8. When was the Betbunia Earth Satellite Center established?
Answer: In 1975.


Examination questions and solutions of Bangladesh Postal Department:

9. When was the Talimabad Earth Satellite Center established?
Answer: In 1982.

10. Which is the latest satellite of Bangladesh?
Answer: Sylhet Earth Satellite Center.

11. When was the Sylhet Earth Satellite Center established?
Answer: In 1996.

12. When was the Mohakhali Earth Satellite Center established?
Answer: 12 February 1995.

13. Where is the Talimabad satellite station located?
Answer: Gazipur.

14. Where is the Betbunia satellite station located?
Answer: Rangamati. SU / RIP

About the author

Naim Hossain

Leave a Comment

one × three =